FAQ's

algemene vragen

Wat maakt jullie anders dan een financieel advieskantoor?
We benaderen je financiële leven van binnen naar buiten. Hiermee bedoelen we dat we jouw leven centraal stellen, niet je geld. Dus, welk leven wil je leiden en wat heb je hiervoor nodig?

De financiële sector benaderd je financiële leven nog steeds van buiten naar binnen. Met dit aan geld kun je dit leven leiden. Geld centraal i.p.v. het leven centraal stellen. Dat is voor ons niet logisch. Gelukkig zien steeds meer mensen dat het ook anders kan.

Hoe worden jullie betaald?
Je betaalt ons voor onze begeleiding, niet voor het sluiten van producten of voor doorverwijzingen naar andere. Voordat we van start gaan leggen we de prijs vast in een overeenkomst. Hier houden wij ons aan. Je betaalt daardoor nooit meer dan we vooraf hebben afgesproken.

Indien je doorlopend gebruik maakt van onze dienstverlening maken we jaarlijks (vooraf) opnieuw een afspraak over onze vergoeding. Maatwerk betekent volgens ons ook geen onnodige vergoeding als de situatie daar niet om vraagt.

Met wie werken jullie samen?

Wij kiezen er bewust voor niet te bemiddelen in financiële producten. We kunnen je dus niet vertellen bij welke geldverstrekker het goedkoop lenen is of bij welke verzekeraar de polisvoorwaarden goed zijn. We hebben echter in 12 jaar een mooi netwerk opgebouwd van specialisten en betrouwbare partijen die dit wel graag doen. Onderdeel van onze trajecten is dat we je bij de juiste personen aan tafel brengen. We zetten ons netwerk in, daar waar de situatie om vraagt.

In ons netwerk zitten: notarissen, fiscalisten, accountants, advocaten, banken, tussenpersonen, relatietherapeuten, arbeidsdeskundige en mediators.

zijn afspraken altijd op jullie kantoor?

Nee, integendeel. We zijn nieuwsgierig naar jouw verhaal. Bij voorkeur vinden de gesprekken daarom bij jou thuis plaats. Op die manier krijgen we onderbewust al snel een beeld wat belangrijk voor je is en hoe je levensstijl eruit ziet. Daarnaast willen we dat jij je comfortabel en ’thuis’ voelt. Waar kan dat nu beter dan in een vertrouwde omgeving. Dat mag overigens ook op jouw werk, bedrijf of favoriete koffiebarretje zijn.

Je bent vanzelfsprekend op ons kantoor van harte welkom.

Financial life planning

Hoe diep duiken we in mijn (geld) verleden?

Als we terug gaan naar je eerste herinneringen van geld en met name welke rol geld bij jouw ouders speelden, komen soms emoties naar boven. Dat is niet erg. Die sessies plannen we altijd in een vertrouwde, rustige omgeving zodat jij je comfortabel voelt. Jouw geldverleden is voor een groot deel bepalend hoe jij vandaag met geld omgaat. En jouw huidige gedrag rondom geld beïnvloed je keuzes. Om een strategie te vinden die voor je werkt, nu maar ook in de toekomst, is het belangrijk bij de bron te beginnen.

Wat houdt 'All-inn' nu precies in?

Dit betekent dat we alles in het werk stellen wat binnen onze dienstverlening past om jouw doelen te behalen. Als er tussentijds wijzigingen zijn, als jij vragen hebt of als wetgeving veranderd passen we hier jouw planning op aan. Zonder extra kosten natuurlijk. We spreken voor het traject af wat wel en niet inbegrepen is.

Bijvoorbeeld: je hebt 3 kinderen en we hebben een constructie bedacht waarin middels leningen de hypotheek van je kind bij de bank wordt afgelost. Het advies, het opmaken van de juiste onderhandse overeenkomsten, een toelichting aan de kinderen is allemaal inbegrepen. Onze begeleiding van jouw kind en de bank om de renteopslag te verwijderen is niet inbegrepen (wel optioneel bespreekbaar).

Ik vind de investering groot, wat als het traject me niet bevalt?

We begrijpen heel goed dat onze toegevoegde waarde niet altijd bij aanvang concreet zichtbaar is. Dat die waarde groot is en door al onze clienten erkend wordt moet je op je gemak ervaren.

In ons Financial Life Planning programma krijg je daarom een gratis ‘escape’ mogelijkheid. Als tijdens onze kennismaking blijkt dat we van beide kanten een goede basis vinden om samen te werken, zijn wij bereidt een investering te doen. Als jij tot in het gesprek ‘1e inzichten’ de investering niet in verhouding vindt met de toegevoegde waarde van onze dienstverlening mag je kosteloos annuleren. 

Ik heb een financieel probleem wat direct opgelost moet worden, niet pas na 6 sessies.

Zoals gezegd zijn onze programma’s altijd maatwerk. Het komt vaak voor dat er een dringende aanleiding is om het traject te starten (zoals de komst van een kindje, de start van een onderneming of de verkoop van je bedrijf). De eerste 3 sessies kunnen in relatief korte periode gepland worden (binnen 2 weken afgerond). Wij zijn prima in staat om na die 3 sessies een voorlopig advies te geven. Nadat de urgentie verdwenen is hebben we tijd genoeg om het traject af te ronden en eerder gegeven adviezen aan te scherpen.

Financiële planning

Wat is Financiële Planning nu eigenlijk?

Bij financiële planning bekijk je alle ingredienten van een financieel huishouden (inkomen, uitgaven, bezittingen, schulden, onderneming, etc.) en risico’s integraal. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De financiële situatie vertalen we naar vandaag en voorspellen hoe deze zich naar de toekomst ontwikkeld.

Bijvoorbeeld: het antwoord op de vraag of aflossen van je hypotheek zinvol is, is niet goed te beantwoorden als we het complete plaatje niet kennen. Vergelijk financiële planning met een verwarmingsketel. Als er een onderdeel vervangen moet worden, moet je vaak de hele ketel opnieuw afstellen.

Fijn dat jullie onafhankelijk zijn, maar hoe kom ik dan aan de producten?

Het financiële product is slechts een middel. Niet het doel. Onderdeel van ons advies is hoe je risico’s moet oplossen of welke hypotheekvorm bij je past. Je krijgt van ons een recept waaraan jouw nieuwe product moet voldoen of welke aanpassingen je moet doorvoeren. Met dit recept kun je naar je eigen tussenpersoon of bank. Als je geen ervaringen hebt met dat soort partijen kunnen wij je in contact brengen met tussenpersonen die in jouw beste belang handelen.

Voorbeelden van financiële producten zijn; hypotheken, verzekeringen, levensverzekeringen, spaarrekeningen, pensioenproducten, etc..

Jullie spreken over deeladviezen, welke deeladviezen zijn er?

Het pakket aan adviezen is vanzelfsprekend maatwerk. Je persoonlijke situatie bepaald welke deeladviezen van toepassing zijn. We kennen onder andere de volgende deeladviezen: inkomensadvies, pensioenadvies, vermogensadvies, hypotheekadvies, belastingadvies, schenken en erven, testamenten, partnervoorwaarden, afdekken risico van arbeidsongeschiktheid, afdekken van risico bij overlijden, etc..

Masterclass financiële vrijheid

Wat gebeurt er nadat ik me heb ingeschreven?

We zijn op dit moment het programma aan het testen. Daarna wordt het platform gebouwd wat we in de zomer afronden. Per 1 september gaan we live. Zodra jij je hebt ingeschreven houden we je per mail op de hoogte van de voortgang. Zodra we live gaan ontvang je een betaalverzoek. Na betaling ontvang je een unieke inlogcode tot het platform waar jij aan de slag gaat met het creëeren van jouw ideale leven in financiële vrijheid.

Is er sprake van een proefperiode?

Nee, uit ons testpanel blijkt dat we direct vanaf de start waarde toevoegen. We zijn zelfs zo overtuigd van ons programma dat jij je geld terugkrijgt als jij geen toegevoegde waarde ervaart van de masterclass. Stuur ons wel even je volledig ingevuld werkboek toe.

Schrijf je in & ontvang
jouw 5 stappen naar financiële vrijheid.

Bedankt, je hebt een mail van ons ontvangen.

Schrijf je in & ontvang
jouw 5 stappen naar financiële vrijheid.

Bedankt, je hebt een mail van ons ontvangen.

Schrijf je in &
ontvang mijn 7 tips.

Bedankt, je hebt een mail van ons ontvangen.

Schrijf je in &
ontvang mijn 7 tips.

Bedankt, je hebt een mail van ons ontvangen.