Hoewel Moonshot Financial Planning zich richt op jouw leven in plaats van direct over geld te praten, gaan financiële planning en getallen vaak hand in hand. Het gaat ons niet om van meer nog meer maken, maar om het leven van jouw ideale leven. Toch is er één getal die centraal staat in onze dienstverlening.

Benieuwd welk getal dat is?

Cliënten van het eerste uur vertellen daarover in deze serie ‘Client Stories”. Vandaag het woord aan Marc (44).

Na een corporate carrière van 12 jaar ben ik enkele jaren geleden gestart als zelfstandig ondernemer. In de beginperiode werd ik op projectbasis als marketingmanager ingehuurd door grote internationale bedrijven. Tegenwoordig heb ik 3 medewerkers gedetacheerd, waarbij ik zelf als adviseur betrokken blijf bij kleinere projecten. Ik ben getrouwd, heb 3 kinderen in de leeftijd 9 tot 15 jaar en besteed mijn vrije tijd op mijn racefiets of mountainbike.

Waarom heb je contact gezocht met een financieel planner?

Toen ik startte als ondernemer wist ik dat ik ‘iets’ moest gaan organiseren voor later. Ik had mezelf voorgenomen om de eerste 2 jaar flink te werken en een buffer op te bouwen voordat ik met mijn pensioen aan de slag ging. De tussenpersoon, die mijn zakelijke verzekeringen geregeld heeft bij de start van mijn onderneming, bleef me in die beginperiode regelmatig benaderen om toch echt aan de slag te gaan met mijn pensioen. Dat voelde wat opdringerig en niet in mijn belang. Bij mijn huisbank werd ik pas geholpen als ik aan de telefoon akkoord gaf voor een betaald adviesgesprek.

Daar komt bij dat ik door de onverwachte groei van mijn onderneming financieel veel mogelijkheden kreeg. Maar ook meer zorgen. Ik heb nu de verantwoordelijkheid over 3 mensen, dat zorgt voor een bepaalde druk. Je wilt het graag goed doen, maar niet alle risico’s zelf dragen. En ik probeer mijn bedrijf nog steeds te zien als werk, waarbij mijn privéleven ook aandacht moet krijgen. Die balans is soms lastig.

Kortom, ik was op zoek naar iemand die me kon helpen met praktische zaken, maar ook iemand waar ik een relatie mee kan opbouwen als sparringpartner.

Werken met Moonshot Financial Planning?

Het grootste voordeel van de samenwerking met Ties is zijn onafhankelijke karakter. Ook hij is op zoek naar een vertrouwensrelatie met zijn cliënten, maar heeft geen belang bij financiële producten of diensten. Zijn rol is veel meer die van sparringpartner die mij een spiegel voorhoudt dan die van een adviseur die me mooie berekeningen laat zien. Vanuit zijn positie kan hij altijd eerlijk zijn, hierdoor heb ik het vertrouwen dat uitsluitend in mijn belang gehandeld wordt.

Ik ben van nature vrij emotioneel en snel enthousiast te krijgen. Daardoor beleef ik de groei van mijn bedrijf als heel intens. Het is fijn om iemand naast me te hebben die rust inbouwt en ervoor zorgt dat ik (ook financieel) elke dag bouw aan een gezonde toekomst. Met name die balans tussen werk en privé is daarbij onderwerp van gesprek.

Hoe heeft Moonshot Financial Planning geholpen?

Rust. Dat is wel het belangrijkste. Vanwege mijn karakter heb ik altijd 10 ballonnen in de lucht en leef van dag tot dag. Dromen over mijn toekomst deed ik wel, maar meer in de trant van ‘het gaat toch goed, dit wil ik altijd blijven doen.’ Onderhuids bleef ik toch het gevoel houden dat ik essentiële zaken mistte of dat ik een mooi leven had maar niks opbouwde. Door het traject wat ik met Ties heb bewandeld en door zijn doorlopende adviezen weet ik waar ik naar toe werk. Ten eerste hebben we veel overbodige financiële producten verwijderd. Daarnaast bouwen we echt aan de toekomst. Ties drukt dit uit in een geldbedrag wat synoniem staat voor mijn financiële onafhankelijkheid. Hoeveel geld heb ik nodig voor de rest van mijn leven?

De hoeveelheid geld die ik nodig heb om mijn leven te kunnen leiden drukken we uit in een geldbedrag. Zolang ik werk daalt dat bedrag, maar mijn doel is om in de positie te zijn om financieel niet meer afhankelijk te zijn van mijn werk als ondernemer. Werken omdat ik het wil, niet omdat het moet. Ties helpt me met strategieën om dat te realiseren. Dat voelt goed.

Kun je Moonshot Financial Planning samenvatten in 3 woorden?

Eerlijk. Vernieuwend. Vertrouwd.

Wil jij eens met mij sparren over wat financiële vrijheid voor jou betekent? Welke mogelijkheden er voor jou zijn om NU concreet aan de slag te gaan met LATER? Plan dan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Later begint nu. Geniet ervan!

Ties Klievink

Financiële vrijheidsstrijder en oprichter van Moonshot Financial Planning

Schrijf je in & ontvang
jouw 5 stappen naar financiële vrijheid.

Bedankt, je hebt een mail van ons ontvangen.

Schrijf je in & ontvang
jouw 5 stappen naar financiële vrijheid.

Bedankt, je hebt een mail van ons ontvangen.

Schrijf je in &
ontvang mijn 7 tips.

Bedankt, je hebt een mail van ons ontvangen.

Schrijf je in &
ontvang mijn 7 tips.

Bedankt, je hebt een mail van ons ontvangen.