Als je onze cliënten vraagt de kenmerken van Moonshot Financial Planning samen te vatten zijn ‘persoonlijk’ en ‘betrokken’ veel genoemde woorden. In de serie ‘Client Stories’ laten we onze cliënten aan het woord.

Vandaag het woord aan Michiel (45) en Miriam (43), die al jaren in Canada wonen en ondanks een fysieke afstand een hechte band voelen met Moonshot Financial Planning.
We zijn erg reislustig en houden van uitdagingen. Zo zijn we jaren geleden voor het werk van Michiel in het buitenland gaan wonen. Dat beviel ons zo goed dat we uiteindelijk geëmigreerd zijn naar Canada waar we momenteel voor multinationals werken. Onze kinderen zijn hier opgegroeid en de komende 10 jaar verwachten we (mede door studies van de kinderen) in Canada te blijven. Ondanks dat we jaren in verschillende werelddelen gewoond hebben, overwegen we onze oude dag in Nederland door te brengen. Hopelijk met een 2e huis in Spanje voor de wintermaanden.

Waarom heb je contact gezocht met een financieel planner?
Ons leven, en met name ons financiële leven is complex te noemen. We hebben overal en nergens gewerkt, maar financieel nooit iets opgebouwd voor ‘later’. In Nederland hebben we een aantal panden en wat spaargeld. Dat geld hebben we waarschijnlijk nodig voor de studies van de kinderen, het leven in Canada is namelijk erg duur. Aangezien Michiel op korte termijn promotie zal maken (ook financieel) kunnen we het spaargeld wellicht gebruiken om de hypotheek op de panden af te lossen. Kortom, ideeën genoeg en gelukkig hebben we financieel ook wat te kiezen, maar we zagen door de bomen het bos niet meer. We hebben Moonshot Financial Planning de vraag gesteld: wat is verstandig om te doen?

Werken met Moonshot Financial Planning?
Goede vrienden van ons werken al jaren met Ties en hebben hem warm aanbevolen. Wat we vooral fijn vinden is dat Ties de wederkerigheid in de relatie zoekt. We hebben de eerste 2 gesprekken (via telefoon en Skype) echt gebruikt om elkaar te leren kennen en de complexiteit op een rijtje te zetten. Dat was vrijblijvend, zodat we beiden een goed gevoel bij elkaar en bij de situatie konden krijgen. Uiteindelijk hadden we voldoende vertrouwen om het traject te starten. Wat we echt fijn vinden, is dat adviezen direct te implementeren zijn. Waar we eerst dachten dat we op een geschreven adviesrapport moesten wachten, kwam Ties direct met actiepunten en tips, zoals het aanpassen van een pensioenregeling of het opzeggen van een overbodige verzekering. We zagen dus direct resultaat.

Hoe heeft Moonshot Financial Planning geholpen?
Ten eerste hebben we meer financieel overzicht, door overbodige dingen te schrappen en door slimme tips te implementeren. We hebben bijvoorbeeld door één e-mail naar de bank een rentekorting van 0,5% gekregen wat ons honderden euro’s per jaar aan rente bespaard.

Maar het meest waardevolle aan het traject is de insteek waar Ties voor kiest. Door het gebrek aan overzicht ontstond discussie over hoe om te gaan met geld. Door de vragen die Ties ons stelde, begrijpen we nu veel beter van elkaar wat belangrijk voor ons is en dus waar we ons geld op in willen zetten. Hij helpt prioriteiten stellen die we zelf niet konden zien. Door ons leven en onze manier van denken centraal te stellen, hebben we het vertrouwen dat we nu met de juiste dingen bezig zijn.

Kun je Moonshot Financial Planning samenvatten in 3 woorden?
Nieuw. Interessant. Duidelijk.

Wil jij aan de slag met jouw financiële vrijheid? Download hier mijn 5 tips, zodat je direct stappen kunt maken.

Later begint nu. Geniet ervan!

Ties Klievink
Financiële vrijheidsstrijder en oprichter van Moonshot Financial Planning

Schrijf je in & ontvang
jouw 5 stappen naar financiële vrijheid.

Bedankt, je hebt een mail van ons ontvangen.

Schrijf je in & ontvang
jouw 5 stappen naar financiële vrijheid.

Bedankt, je hebt een mail van ons ontvangen.

Schrijf je in &
ontvang mijn 7 tips.

Bedankt, je hebt een mail van ons ontvangen.

Schrijf je in &
ontvang mijn 7 tips.

Bedankt, je hebt een mail van ons ontvangen.