Pats! Als een zeepbel spatte mijn eerste goede voornemen van 2020 uit elkaar. Ik had niet alleen mezelf, maar met name mijn vrouw beloofd dat ik in het nieuwe jaar élke werkdag om 06:00 uur minimaal een half uur zou gaan joggen. Na twee ochtenden voortvarend uit mijn bed gesprongen te zijn had ik er vandaag ineens meer moeite mee. Onze pasgeboren dochter werd vannacht twee keer wakker en ik kon de verleiding van een half uurtje extra slaap niet weerstaan. Nu ben ik niet iemand die na een tegenslag direct opgeeft, maar na 3 rondjes rennen in 9 dagen kan ik concluderen dat ik mijn goede voornemen niet vervulde zoals bedoeld. Ik besefte me ineens waarom ik opgaf.

Het doel was me niet belangrijk genoeg. Ik deed het voor een ander en niet vanuit een overtuiging. Ik miste een brandend verlangen om mijn doel te halen.

Ik moest weer even denken aan allerlei Mindset fenomenen zoals Tony Robbins, Michael Pilarczyk en Napoleon Hill waarvan ik geleerd heb dat doelen alleen werkelijkheid worden als je er vanuit een brandend verlangen een concreet plan van maakt.
“Doelen zijn dromen met een deadline”

Wist je dat 2020 een schrikkeljaar is? Je hebt dus precies 1 dag extra de tijd om je doelen waar te maken. Aangezien tijd je kostbaarste bezit is krijg je deze kans de komende 4 jaar niet meer. Geen excuses, 2020 wordt jouw jaar van doelen behalen. Nog mooier, van dromen behalen.

Weet je wat mij in 2019 een ultiem gevoel van euforie gegeven heeft? Ik heb de doelen die ik gesteld had niet alleen behaald maar zelfs overtroffen. Dat werkt als een enorme motivatie en zorgt voor een positieve vibe om in 2020 de ambitie nog hoger te leggen. Maar hoe stel en behaal je je doelen?

Stap 1: Everything starts with why
Om nog maar iemand te quoten, “alles begint met waarom”. Het is essentieel om voor jezelf helder te hebben waarom je een doel stelt. Aan welke hoger gelegen droom draagt het behalen van dit doel bij?

Persoonlijk hang ik mijn doelen op aan het feit dat we maar 1 leven hebben. En dat ik door puur geluk in Nederland geboren ben. Ik vind dat ik mezelf verplicht ben om alles uit dit ene leven te halen. Mijn maximale potentie te benutten. Ik ben dus niet een Financial Life Planningskantoor begonnen om ‘te kijken of ik het leuk vind, of benieuwd hoe het gaat lopen’. Maar om anderen te helpen bij het realiseren van zijn of haar dromen en te inspireren het beste uit je leven te halen. Geld is hierbij slechts een middel, maar wel een belangrijk instrument om dromen waar te maken. Mijn bedrijf levert mij ook de middelen op om mijn leven te leiden zoals ik dat wil.

Stap 2: Welke voorwaarden hanteer je?
Wanneer je helder hebt waarom je in 2020 jouw doelen wilt behalen, is de tweede stap om te bepalen hoe je deze doelen wilt behalen. Welke voorwaarden hanteer je? Alles draait om jou! Niet om influencers op social media, wereldsterren of top-ondernemers. Zelfs de definitie die je partner aan succes verbindt doet er niet toe. Succes is persoonlijk, vergeet dat nooit.

Als jouw kader voor een gelukkig leven maximaal 20 uur per week werken is en het lukt je in 16 uur een vergelijkbaar inkomen te verdienen, dan ben je volgens mij zeer succesvol. Dus concreet, schrijf voor jezelf minimaal 3 voorwaarden op die keihard jouw grenzen bepalen.

Stap 3: Aan de slag!
Zo, nu heb je voldoende duidelijk waarom je de dingen doet die je doet en onder welke voorwaarden je jouw succes wilt behalen. Tijd om doelen te stellen. Hiervoor gebruik ik een template van Tony Robbins, je kunt deze hier downloaden.

Let op. Als je deze oefening doet is het belangrijk dat je in een positieve, energieke flow zit. Je moet het onvoorwaardelijke vertrouwen hebben dat jij alles wat je wilt in het leven ook kunt creëren. Wees enthousiast. Ambitieus! En zoek je grenzen op. Als jij het kunt bedenken kun je het ook waarmaken.

Veel succes en plezier met het stellen van jouw dromen en doelen. Ik zou het gaaf vinden als je het belangrijkste doel dat je jezelf stelt met me deelt, laten we elkaar inspireren! Laat een berichtje achter onder deze blog of mail me op ties@moonshotfp.nl.

Later begint nu. Geniet ervan!

Ties Klievink
Financiële vrijheidsstrijder en oprichter van Moonshot Financial Planning

P.S. Als financiële vrijheidsstrijder heb ik een stappenplan voor je gemaakt waardoor je in 5 stappen richting financiële vrijheid gaat. Je kunt deze hier gratis downloaden.

Schrijf je in & ontvang
jouw 5 stappen naar financiële vrijheid.

Bedankt, je hebt een mail van ons ontvangen.

Schrijf je in & ontvang
jouw 5 stappen naar financiële vrijheid.

Bedankt, je hebt een mail van ons ontvangen.

Schrijf je in &
ontvang mijn 7 tips.

Bedankt, je hebt een mail van ons ontvangen.

Schrijf je in &
ontvang mijn 7 tips.

Bedankt, je hebt een mail van ons ontvangen.