Financial Life Planning is eigenlijk nog niet zo bekend in Nederland. Ja, er zijn genoeg financieel adviseurs die je een ‘integraal’ financieel plan verkopen waar je na 5 maanden tot de ontdekking komt dat je een planning nodig had en geen plan, maar dat bedoel ik niet met Financial Life Planning.

Waarover ik me met name blijf verbazen is de focus van financiële dienstverlening op producten. Daar ligt namelijk de waarde van een adviseur helemaal niet. En consumenten weten niet beter. Er wordt namelijk ingespeeld op een (bijna) primaire levensbehoefte. Geld. En maar heel weinig mensen zijn daar niet gevoelig voor. Hierdoor is sprake van aanbod en vraag i.p.v. vraag en aanbod. Wij draaien, u roept.

Maar wat dan wel, Ties? Nou wij van Moonshot Financial Planning adviseren Moonshot Financial Planning. Ja dat snap ik, maar waarom? Wat kun je voor mij betekenen?

In deze blog heb ik met behulp van mijn Britse collega Anthony Villis 10 eenvoudige redenen opgeschreven waarmee een échte financieel planner je kán en móet helpen.

  1. Een financieel planner is jouw klankbord. Hij/zij begrijpt je privé en zakelijke leven en kan je adviseren bij grote beslissingen.
  2. Inzichtelijk maken waar je vandaag staat en waar je als persoon en ondernemer naar toe wilt groeien. En belangrijker waarom je dat wilt.
  3. Een financieel planner helpt je om op koers van je (financiële) leven te blijven en voorkomt dat onnodige aanbiedingen je van je uiteindelijke doelen afhalen.
  4. Een financieel planner helpt je bij het splitsen van je privéleven en je zakelijke leven. Hij/zij helpt je met het bouwen van echte financiële onafhankelijkheid in je privéleven.
  5. Hij/zij zorgt ervoor dat je zowel zakelijk als privé je belastingen optimaliseert.
  6. Hij/zij controleert of jouw financiële producten jouw helpen bij het bereiken van je doelen en adviseert je hoe dat beter moet.
  7. Een financieel planner organiseert je financiële huishouden. Hij/zij zorgt ervoor dat je alle belangrijke documenten ter beschikking hebt. Maar ook dat je continu inzicht hebt in je huidige en gewenste levensstijl.
  8. Disaster planning. Wat gebeurt er met jou en met je bedrijf als er iets heftigs met jou of belangrijke mensen in je leven gebeurt.
  9. Een financieel planner helpt bij het gefundeerd opbouwen van vermogen. Hij/zij voorkomt ruis op de lijn en zorgt dat jouw vermogen bijdraagt aan het realiseren van je doelen en uiteindelijk dromen en ambities. Zowel voor de korte als lange termijn.
  10. Een financieel planner wordt jouw partner. Hij/zij helpt je de goede beslissingen te nemen. Zowel zakelijk als privé. Zowel financieel als persoonlijk. Met als ultiem doel dat jij jouw gedroomde leven kunt leiden zonder je zorgen te hoeven maken over geld.

Op deze manier zorgen we ervoor dat jij kunt focussen op de leuke dingen in het leven en de dingen waar jij goed in bent.

Als je meer wilt weten kom ik graag met je in contact. Het kan heel bevrijdend voelen om juist met een buitenstaander jouw gedroomde leven te bespreken. Vind je direct contact zoeken toch nog spannend? Op mijn website vind je een e-book met 5 stappen die leiden naar financiële vrijheid. Dit e-book kun je hier downloaden.

Later begint nu. Geniet ervan!

Ties Klievink
Financiële vrijheidsstrijder en oprichter van Moonshot Financial Planning

 

Schrijf je in & ontvang
jouw 5 stappen naar financiële vrijheid.

Bedankt, je hebt een mail van ons ontvangen.

Schrijf je in & ontvang
jouw 5 stappen naar financiële vrijheid.

Bedankt, je hebt een mail van ons ontvangen.

Schrijf je in &
ontvang mijn 7 tips.

Bedankt, je hebt een mail van ons ontvangen.

Schrijf je in &
ontvang mijn 7 tips.

Bedankt, je hebt een mail van ons ontvangen.